Viva Insights: Fokustid
Høsten 2021 kom Viva for fullt inn i Microsoft365, og vi kommer til å lage flere tips basert på mulighetene i Viva-suiten.

Microsoft Viva Insights i Teams viser deg personlige anbefalinger som hjelper deg med å bygge bedre arbeidsvaner, for eksempel å følge opp forpliktelser som er gitt til samarbeidspartnere og beskytte fokustid på dagen for uavbrutt, individuelt arbeid.
Den henter denne innsikten ved å oppsummere dine Microsoft 365-data – data som du allerede har tilgang til – om e-poster, møter, samtaler og chatter.

Man kan se innholdet i Viva Insights i Teams ved å søke det opp:

Søke Viva Insights i Teams
Feste Viva Insights i Teams

Og ønsker man å ha den lett tilgjengelig kan man velge å feste den i venstremenyen

Forskning viser at det kan ta deg 23 minutter å komme i gang igjen med dine oppgaver når du blir avbrutt, og i dette tipset skal vi se på hvordan du kan beskytte din egen tid. Under fanen Beskytt tid, kan du planlegge din fokustid.

Du kan også navngi denne tiden med annet enn Fokustid om du ønsker å sette konkret hva du skal arbeide med:

Sette Fokustid i Viva Insights

Å sette fokustid fører til følgende

  • Kalenderen din blir markert med fokustid
  • Statusen din blir satt til Ikke forstyrr, og får i tillegg tittelen «Fokuserer»
  • Du får ikke varsel om noen melder deg, annet enn at det blir stående en markering på chaten som du kan vende tilbake til når fokustiden er over.
Status Fokustid
Status "Fokuserer"
Kalenderinnslag Fokustid

Du kan kanskje tro at du bare kan ta snarveien og legge fokustid i kalenderen direkte – men da vil du ikke få samme status og du blir fortsatt varslet ved meldinger som kommer til deg.

 

Lykke til med å jobbe mer effektivt 🙂

Gry Berg Andersen